Harmonicakast

Harmonicakast

Het Portugese designbedrijf WeWood heeft een leuke en qua opstelling flexibele kast op de markt gebracht. De kast, genaamd X2, bestaat uit twee delen, die op zich weer uit een frame met massief eikenhouten latten bestaan. Je ziet de X2 in figuur 1.

Het geheel is in alle bevestigingspunten − door het aandraaien van schroeven − opvouwbaar, zodat de kast als een harmonica in elkaar geklapt kan worden. Wij bekijken hier de kast in de opstelling met twee vierkante kastdelen. Een daarvan zetten we plat op de grond, het andere deel plaatsen we schuin (waarna we het vastzetten). Zo ontstaat een speelse kast met verschillende soorten opbergvakken.

In de opstelling als in figuur 1 heeft de X2 in totaal vijftien opbergvakken; sommige groot, sommige klein. Let op: we tellen alleen de vakken die geheel door houten latten worden omsloten. De driehoek rechtsonder is dus géén opbergvak. Ik hou van kasten met veel opbergvakken, hoe klein ook. Hoe kunnen we het schuine kastdeel plaatsen, zodat een maximaal aantal opbergvakken ontstaat?

Figuur 1 De ‘harmonicakast’ X2

 

Bekijk oplossing