Uitslag prijsvraag vlakvullingen

Uitslag prijsvraag vlakvullingen

Tot en met 31 december was het mogelijk om in te zenden op de prijsvraag Vlakvullingen. Er waren 9 deelnemers met een enorme variëteit van ontwerpen. Op alle onderdelen waren inzendingen en er waren twee inzenders die inderdaad op alle onderdelen inzonden.

De jury bestond uit Walt van Ballegooijen, Rinus Roelofs en Henk van der Vorst. Namens Pythagoras nam Matthijs Coster deel aan de Zoomvergadering.

Alle inzenders hebben fraaie plaatjes en foto’s ingestuurd. Toch staken er enkele inzendingen met kop en schouders bovenuit. De jury was unaniem in het eindoordeel om Basisschool Het Talent (Lent) de klassenprijs te geven. Weliswaar was dit de enige inzending als klas, maar de inzending was mooi verzorgd. Het advies in Pythagoras om naar het Alhambra te gaan heeft deze school opgevolgd, althans virtueel. De leerlingen leefden zich uit in hun interpretaties van het Alhambra  (figuur 1 en 2).

Figuur 1: Inzending Het Talent
Figuur 1

 

Figuur 2: Inzending Het Talent
Figuur 2

 

Daarnaast kent de jury drie prijzen toe, twee hoofdprijzen en een extra prijs. Om te beginnen de extra prijs. Die gaat naar Aryen Bhagirathv (Den Haag). Hij is zeer vaardig, hij maakte de meest creatieve platen en tekende met humor (figuur 3 en 4). 

Figuur 3: Inzending Aryen Bhagirathv
Figuur 3

 

Figuur 4: Inzending Aryen Bhagirathv
Figuur 4

 

De hoofdprijzen gaan naar Quinten Braekers (Atheneum Borgloon, 2de klas, België) en familie De Croo (7 kinderen van 3 families woonachtig rondom Oudenaarde, België). 

Quinten geeft ook een fraaie wiskundige uiteenzetting voor onderdeel B. Hij was de enige die dit zo nauwkeurig doet. In een aparte uiteenzetting van onderdeel B is zijn tekst 1 op 1 overgenomen (figuur 5 en 6). 

Figuur 5: Inzending Quinten Braekers
Figuur 5

 

Figuur 6: Inzending Quinten Braekers
Figuur 6

 

De 7 kinderen de Croo (leeftijd 11 tot 16 jaar) hebben een fraai pdf-bestand ingestuurd, deels met foto’s van vlakvullingen, deels met platen gemaakt met paint. Artistiek was het ook een mooi werk (figuur 7, 8, en 9).

Figuur 7: Inzending familie De Croo
Figuur 7

 

Figuur 8: Inzending familie De Croo
Figuur 8

 

Figuur 9: Inzending familie De Croo
Figuur 9

 

De jury was verrukt van de inzending van Tis Veugen (Waalre). Hij stuurde gekleurde papagaaien in een hyperbolische ruimte in (figuur 10). Tis krijgt daarom van de jury een eervolle vermelding.

Figuur 10: Inzending Tis Veugen
Figuur 10