Uitslag mandala prijsvraag

Uitslag mandala prijsvraag

[OOO]

Vlak voor de vakantie riep de Pythagorasredactie iedereen op om met een passer (maar zonder liniaal) aan de slag te gaan om een fraaie mandala te tekenen en in te kleuren. Dat heeft een hele hoop lezers ook gedaan; we bespreken vijf inzendingen hier.

Het waren stuk voor stuk fraaie inzendingen. In totaal was er €300 aan prijzengeld te verdelen. Werkstukken werden beoordeeld op creativiteit, nauwkeurigheid en inventiviteit. Het was lastig kiezen, maar uiteindelijk heeft de jury de volgende keuze gemaakt.

De prijs voor meest originele mandala gaat naar Sarah Mørck. Zij besloot om haar mandala uit te voeren met kralen. Een originele materiaalkeuze en het resultaat is prachtig! De jury vindt dat Sarah er goed in geslaagd is om mooie cirkels te krijgen, ondanks het gebruik van een materiaal dat zich daar niet heel goed voor leent. Zij wint €100 met haar inzending.

De prijs voor meest verrassende mandala ontwerp gaat naar Wouter de Jong. De jury prijst vooral de enorme creativiteit die Wouter tentoonspreidt om met behulp van louter cirkels en cirkeldelen een heuse bij te creëren. Ook Wouter wint €100.

Dan de drie andere werkstukken die een eervolle vermelding krijgen. Casper de Jong tekende een mandala vol met fel gekleurde cirkels, die geplaatst zijn in een aantal concentrische zeshoeken.

Tuur van der Valk (9 jaar) tekende een fraai werkje met de kleuren uit de Oekraïense vlag. Hij schreef dat hij voor het eerst gebruik maakte van een passer. Dat is niet te zien!

Ten slotte tekende Quinten Braekers "Love each other and the world". Het werk stelt een kring van kinderen over de wereld voor, die elk een wereldbol vasthouden. Het papier is wat grover zodat de vlakken niet egaal ingekleurd konden worden. Dit stelt de uitdagingen/moeilijkheden voor die er zijn om telkens goed te zijn voor anderen en de wereld. Deze drie inzenders delen de laatste €100 prijzengeld, en ontvangen dus elk €33,33.

Meest originele mandala

$$Sarah\ Morck$$

Meest verrassende mandala

$$Wouter\ de\ Jong$$

Eervolle vermelding

$$Quinten\ Braekers$$ $$Casper\ de\ Jong$$ $$Tuur\ van\ der\ Valk$$