Pythagoras Profielwerkstuk Prijs

Pythagoras Profielwerkstuk Prijs

Heb jij een profielwerkstuk gemaakt over wiskunde? Stuur het werkstuk dan uiterlijk 13 maart 2023 op naar de redactie van Pythagoras! Pythagoras looft drie prijzen uit voor de beste wiskundeprofielwerkstukken van dit schooljaar. De prijzen zijn 250, 125 en 75 euro en eventueel een artikel in Pythagoras.

De wedstrijd is als volgt georganiseerd: universitaire wiskundigen uit verschillende vakgebieden selecteren maximaal drie profielwerkstukken. De auteurs van deze profielwerkstukken houden een presentatie van tien minuten op het Nederlands Mathematisch Congres 2023, dat op 12 april in het Van der Valk Hotel in Utrecht zal plaatsvinden. De eerste, tweede en derde prijs worden daar, op basis van de presentaties, door de jury bepaald. Er is altijd veel belangstelling voor het eindresultaat, dus wij plaatsen de profielwerkstukken in elk geval op onze website (deelname = toestemming).

We ontvangen profielwerkstukken graag in pdf. Zorg dat je jouw profielwerkstuk (inclusief naam, adres en school) stuurt naar [email protected]. Inzendingen moeten uiterlijk 13 maart 2023 bij ons binnen zijn.