Kleine nootjes en UPjes 62-5

Kleine nootjes en UPjes 62-5

 Kleine nootjes

 

SpinNen en vlIegen

Op zolder zit het vol spinnen en vliegen. Er zijn 20 koppetjes en 144 poten. Hoeveel vliegen zitten er?

 

verkiezingen

In Syldavië worden er verkiezingen gehouden. 6 partijen halen scores van $10, 12, 14, 16, 22, 26\%$.

Hoeveel drie-partij-coalities zijn mogelijk om ten minste $50\%$ te halen?

 
 
 

SneEuwWitje

Sneeuwwitje $(O)$ en Doc $(O)$, Grumpy $(A)$, Happy $(B)$, Sleepy $(AB)$, Bashful $(A)$, Sneezy $(B)$ en Dopey $(AB)$ geven bloed door. Sneeuwwitje begint. $O$ mag aan iedereen, $A$ aan $A$ en $AB$, $B$ aan $B$ en $AB$ en $AB$ enkel aan $AB$ geven. Iedereen mag maximum 1 keer geven en 1 keer krijgen. Hoe lang is de langste ketting van figuren die aan elkaar geven?

 

weEgsChAal

In een weegschaal liggen links een pak papier en rechts $4/5$ van dat pak papier en een blokje van $600$ gram. De balans is in evenwicht. Hoeveel weegt een pak papier?

 

UPjes 

 

                 
    Ik ben het kleinste getal van zes cijfers dat eindigt op een 5 en het kwadraat van een getal met slechts vier delers.       Voor welke twee getallen van zes cijfers geldt dat het eerste deel van drie cijfers bestaat uit dezelfde drie oneven cijfers als het laatste deel en beide zijn deelbaar door $3$? Na deling door $3$ van deze twee getallen is hun som $150$.    
                 
                 
                 
    Ik zoek het grootste getal met zes verschillende cijfers waarvan de twee middelste cijfers een kwadraat vormen en de twee getallen links en rechts van drie cijfers tevens een kwadraat zijn.       Ik ben het grootste getal van vier verschillende cijfers en waarvan de som $10$ is. Ik heb geen cijfer $0$ en ik ben deelbaar door $7$.    
                 
Bekijk oplossing