Handige halve bananenplakjes

Handige halve bananenplakjes

Een Wiskundige doet de afwas - 5

De familie Van der Torus is een heel normale, gemiddelde familie. Voor zover een familie van wiskundigen normaal kan zijn. Kom je zelf uit een wiskundig gezin of ben je een (mogelijk toekomstige) wiskundige, dan kun je je ervaringen, vragen en ideeën delen met de familie Van der Torus via email naar [email protected].

Het is vrijdagavond en de familie Van der Torus zit gezellig samen op de bank. Milli en Micro hebben een voetenbankje aangeschoven zodat ze heerlijk onderuit kunnen hangen terwijl ze samen een film kijken. Pi en Phi zitten aan weerszijden en leggen af en toe dingen uit als Milli of Micro iets niet kan volgen. "Mag ik een banaan?" vraagt  Milli, als Micro de film gepauzeerd heeft voor een plaspauze. "Je weet waar ze liggen." Pi kijkt niet eens op tijdens het antwoorden. De kinderen vragen wel vaker om dingen die ze gewoon zelf kunnen pakken. 

"Als ik opsta en een banaan pak, wil jij die dan voor mij snijden zoals vroeger?" Milli leunt al naar voren, maar wacht nog even op antwoord alvorens helemaal op te staan.

"In halve plakjes?"

Milli knikt bevestigend en rent naar de fruitschaal. Met een banaan in de ene hand en een mesje en bakje in de andere, ploft Milli weer op de bank naast Pi.

Pi pakt de spullen aan. "Je kan ook zelf leren een banaan in halve plakjes te snijden," merkt Pi op. 

"Maar ik weet niet hoe." Milli staart naar de banaan, in de hoop dat die op magische wijze gesneden in het bakje belandt. "Ik denk dat je daar wel uit komt." Pi probeert
de banaan en het bakje aan Milli te geven.

"Ja, maar niet vanavond." Milli duwt de spullen terug en gaat achterover liggen. Nadenken over handig een banaan in halve plakjes snijden klinkt als een goede hersenkraker voor in bed, als het licht uit moet zijn maar Milli nog niet moe genoeg is om te slapen.

 

Maak kennis met de familie Van der Torus (Pythagoras 61-1)
De volle vaatwasser (Pythagoras 61-2)
Hergebruikte handdoek (Pythagoras 61-3)
Juiste yoghurthoeveelheid (Pythagoras 61-4)
Handige halve bananenplakjes
Probaat poetsen (Pythagoras 61-6)
Telkens maar tellen (Pythagoras 62-1)
Fiets foetsie (Pythagoras 62-2)
Veters vast (Pythagoras 62-3)
Vaatwasser vullen (Pythagoras 62-4)
Vaatwasser verder vullen (Pythagoras 62-5)
Vakantie-vaatwasservierkant (Pythagoras 62-6)

 

Bekijk oplossing