Hergebruikte handdoek

Hergebruikte handdoek

Een wiskundige doet de afwas - 3

De familie Van der Torus is een heel normale, gemiddelde familie. Voor zover een familie van wiskundigen normaal kan zijn. Kom je zelf uit een wiskundig gezin of ben je een (mogelijk toekomstige) wiskundige, dan kun je je ervaringen, vragen en ideeën delen met de familie Van der Torus via email naar [email protected].

Micro komt net terug van het sporten en heeft al bijna de tas met vieze kleren in een hoekje in de gang gegooid, als Phi dat merkt en daar een stokje voor steekt.

"Micro!" zegt Phi streng. "Tas opruimen." 

Beduusd loopt Micro terug de gang in en haalt de tas op om deze netjes op te ruimen. Daarna besluit Micro voor de verandering eens diens ouders voor te zijn en uit zichzelf te gaan douchen. Dan kunnen ze daar in ieder geval niets van zeggen. Maar na de douchebeurt dient zich een dilemma aan. Want die handdoeken zijn eigenlijk wel groot en Micro vindt het zonde om na één keer afdrogen een handdoek al in de was te doen. De handdoeken zijn echt wel groot genoeg om nog een keer te gebruiken. Alleen zijn de specifieke plekken op de handdoek waar Micro zichzelf al mee afgedroogd heeft, natuurlijk niet meer schoon en moeten deze niet opnieuw
gebruikt worden. 

Hoe zorgt Micro er dan, op een handige manier, voor dat vieze plekken niet twee keer gebruikt worden om mee af te drogen, maar dat de gehele handdoek wel nog een keer gebruikt kan worden? De oplossing staat hieronder.

 

Maak kennis met de familie Van der Torus (Pythagoras 61-1)
De volle vaatwasser (Pythagoras 61-2)
Hergebruikte handdoek
Juiste yoghurthoeveelheid (Pythagoras 61-4)
Handige halve bananenplakjes (Pythagoras 61-5)
Probaat poetsen (Pythagoras 61-6)
Telkens maar tellen (Pythagoras 62-1)
Fiets foetsie (Pythagoras 62-2)
Veters vast (Pythagoras 62-3)
Vaatwasser vullen (Pythagoras 62-4)
Vaatwasser verder vullen (Pythagoras 62-5)
Vakantie-vaatwasservierkant (Pythagoras 62-6)

 

Bekijk oplossing