Fiets foetsie

Fiets foetsie

Een wiskundige doet de Afwas - 8

De familie Van der Torus is een heel normale, gemiddelde familie. Voor zover een familie van wiskundigen normaal kan zijn. Ze komen allerlei alledaagse problemen tegen. Kom je zelf uit een wiskundig gezin of ben je een (mogelijk toekomstige) wiskundige, dan kun je je ervaringen, vragen en ideeën delen met de familie Van der Torus via email naar [email protected].

Een maand geleden is Milli's fiets gestolen bij de sportvelden. Hij stond nergens aan vast, want alle rekken waren vol, dus had Milli 'm maar naast het rek gezet. Milli dacht eerst even dat hij verplaatst was, of misschien had Milli de fiets zelf wel ergens anders neergezet en het verkeerd onthouden. Maar na meerdere rondjes lopen en talloze minuten zoeken kwam er toch maar één conclusie uit: de fiets was gestolen.

In tranen en met lichte paniek belde Milli naar huis. Gelukkig waren Phi en Pi niet boos. Ze vonden het natuurlijk niet heel verstandig van Milli om de fiets nergens aan vast te leggen, dus Milli kwam er niet zonder consequenties vanaf. Maar boos waren ze niet. Pi kwam Milli ophalen en Phi beloofde Milli te leren een fiets vast te zetten, ook als alle rekken al vol zijn en er geen hek of paal (van verkeersbord of straatverlichting) in de buurt is. Milli is nu erg nieuwsgierig naar hoe dat zou kunnen zonder problemen voor anderen te veroorzaken.

Maak kennis met de familie Van der Torus (Pythagoras 61-1)
De volle vaatwasser (Pythagoras 61-2)
Hergebruikte handdoek (Pythagoras 61-3)
Juiste yoghurthoeveelheid (Pythagoras 61-4)
Handige halve bananenplakjes (Pythagoras 61-5)
Probaat poetsen (Pythagoras 61-6)
Telkens maar tellen (Pythagoras 62-1)
Fiets foetsie
Veters vast (Pythagoras 62-3)
Vaatwasser vullen (Pythagoras 62-4)
Vaatwasser verder vullen (Pythagoras 62-5)
Vakantie-vaatwasservierkant (Pythagoras 62-6)
Bekijk oplossing